Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEkonomiGAOSB'de tarihi ihale gerçekleşti

GAOSB’de tarihi ihale gerçekleşti


GAOSB’DE TARİHİ İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Merkezi | 17 Eylül 2022
GAOSB'DE TARİHİ İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAZİANTEP OSB’DE TARİHİ PROJENİN İHALESİ YAPILDI

Gaziantepli sanayicilerin su hayali gerçekleştirecek olan Fırat Nehri’nin suyunu 100 kilometrelik mesafeden Gaziantep Organize Bölgesi’ne getirilecek projenin ihalesi 15 Eylül Perşembe günü  Ankara’da gerçekleştirildi. Gaziantep OSB yönetimi hafta içi ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayacak. Yaklaşık maliyeti 750 Milyon TL olan projenin 2024 yılı sonunda bitirilmesi bekleniyor.

HAYALDİ GERÇEK OLUYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, sanayicilerin su sıkıntısını uzun yıllar giderecek çözümü Fırat’ta buldu ve hayal denilen projede ihale aşaması da geride kaldı.  Gaziantepli sanayicilerin su hayali gerçekleştirecek olan  Fırat Nehri’nin suyunu 100 kilometrelik mesafeden Gaziantep Organize Bölgesi’ne getirecek olan tarihi proje ile kent ihracatının yüzde 20 artması hedefleniyor.

ŞİMŞEK VE ŞAHİN BÜYÜK EMEK VERDİ

Düzbağ Projesi’ni hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli çalışmalara imza atan Cengiz Şimşek’in yoğun çalışmaları sonucu hayata geçirilen dev proje Gaziantep Modeli’ni de taçlandırdı. Ankara’da uzun süren çalışmaların ardından kent sanayisine büyük ivme kazandıracak olan projeye sanayici ve iş adamlarından da büyük takdir aldı.

GAZİANTEP OSB KENDİSİYLE YARIŞIYOR

Fırat Nehri su projesi ile ülke gündeminde konuşulmaya başlanan Gaziantep Organize Sanayi Bölge si son 3 yılda hayata geçirilen projelerle adeta kendisiyle yarışıyor. Türkiye ekonomisinin Süper Ligi olarak nitelendirilen ISO 500 listesine giren Gaziantepli firma sayısının her yıl artıran Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, otoyol, OFSİM, Semt Polikliniği ve su projesi ve yenilenebilir enerji projeleriyle vizyonunu yükseltiyor. Yaklaşık 2 milyarlık bir yatırımın yapıldığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok proje 2022 sonunda hizmete açılacak.

İŞTE GAZİANTEP OSB’DEKİ YATIRIMLAR

OTOYOL PROJESİ

28.02.2022 tarihinde yapımına başlanan Köprülü Kavşak Projesi ile OSB’de günlük ortalama 4000-5000 ağır vasıta araçlarının otoyola bağlanabilmek için mesafe yaklaşık 8-12 km arası yol azalacak olup trafikte kaybedilen zaman minimize edilecektir. Şehir içi trafiği rahatlatacak ve ekonomik olarak maliyetlerde düşmeyi sağlayacak bu projenin 2022 yılının sonunda hayata geçirilmesi hedefleniyor.

  1. ÇARŞI VE OSFİM PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

GAOSB 2.kısım sosyal tesisler yanında 16.329 metrekare inşaat alanlı 4 bloktan oluşan 7 adet müstakil iş merkezi, 2 adet dükkan ve 24 adet ofis içeren OSFİM projesinin ihalesi Mart ayında yapıldı.  2022 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Sosyal alanların yetersiz kalması nedeniyle büyük bir açığı kapatacak olan 4. ÇARŞI Projesi hayata geçiriliyor. Toplamda 15 bin m² alan üzerine kurulacak olan 4. Çarşı projesinde 34 adet dükkan, 64 adet ofis, kat bahçeleri, 180 araçlık kapalı otopark ve 150 araçlık açık otopark yapılacak. Yapının 2023 yılı içerisinde de hizmet vermeye başlaması ön görülüyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar