Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan "Af" paylaşımı

Kılıçdaroğlu’ndan “Af” paylaşımı

 Af konusunda titizlikle yürütülen bir çalışmayı iktidar ile konuşmaya hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Ancak bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerdeki af tartışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında olası af kararı için AK Parti ile görüşmeye hazır olduklarını vurgulayarak şartlarını sıraladı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

”Af konusunda titizlikle yönetilmiş bir düzenlemeyi iktidar ile konuşmaya hazırız. Görüyoruz beceremiyorlar, birlikte çözebiliriz. Ancak bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır. Şunu da peşinen söyleyeyim, Fotoromancı hiç heveslenmesin, heyecan yapmasın. Baronlara da af maf yok.”

Daha önce de hükümetin bazı icraatlarını birkaç gün öncesinden haber alarak gündeme getiren ve kamuouynuda “Biz söyledik yaptılar” algısı oluşturan Kılıçdaroğlu’nun, af konusundaki paylaşımı “Acaba hükümetin gündeminde af mı var?” sorusunu akıllara getirdi.

 

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar